FAQ – Usein kysyttyä

Mitä artesaaniruoka on?

Artesaaniruoan valmistuksessa käytettävät menetelmät ovat perinteitä kunnioittavia tapoja jalostaa ja säilyttää ruokaa. Keskeisimpiä piirteitä ovat tuotteiden valmistaminen ammattitaitoisesti käsin läpi tuotantoketjun, paikalliset tai vähintään kotimaiset raaka-aineet, joiden alkuperä on tunnettu sekä se, ettei säilöntä-, väri- ja lisäaineita käytetä.

Kuka voi osallistua kilpailuun?

Kilpailuun voivat osallistua kaikki artesaanimaisesti elintarvikkeita valmistavat yritykset Suomesta, muista Pohjoismaista tai Baltian maista. Lue lisää kilpailuluokista ja muista ohjeista kilpailun säännöistä.

Miten voin ilmoittaa tuotteeni kilpailuun?

Kilpailutuotteet ilmoitetaan ilmoittautumislomakkeella, joka on auki 7.10.2020 saakka. Yrittäjä voi ilmoittaa tuotteita useampaan kilpailuluokkaan. Kilpailuun hyväksytyistä tuotteesta menee 45 euron osallistumismaksu, joka laskutetaan sen jälkeen kun tuote on hyväksytty kilpailuun.

Mitä muuta ohjelmaa on tarjolla SM-kisojen aikana?

Seminaarit järjestetään 14. – 15.10.2020. Niihin ovat tervetulleita kaikki ruoasta kiinnostuneet. Ilmoittautuminen seminaareihin sekä juhlaillalliselle tapahtuu erikseen. Ilmoittautumisen avautumisesta näihin tiedotetaan myöhemmin.

Missä voin majoittua kilpailujen aikana?

Kilpailu järjestetään Raseko Raision kampuksella osoitteessa Eeronkuja 3, Raisio. Visit Turku on koonnut alueen majoituspalvelut tänne. Päivitämme näille sivuille myöhemmin myös tietoa kiintiöhintaisista sopimuksista lähihotelleihin.

Tarvitseeko seminaareihin ilmoittautua?

Kyllä. Ilmoittautumislomake julkaistaan näillä sivuilla lähempänä tapahtumaa.

Mistä saan lisätietoa kilpailusta?

Olet löytänyt oikeaan paikkaan. Näille nettisivuille on koottu tärkeimmät kilpailuun liittyvät asiat. Lisäksi kannattaa ottaa seurantaan kilpailun Facebook-sivu ja –tapahtuma.