FAQ – Usein kysyttyä

Mitä artesaaniruoka on?

Artesaaniruoan valmistuksessa käytettävät menetelmät ovat perinteitä kunnioittavia tapoja jalostaa ja säilyttää ruokaa. Keskeisimpiä piirteitä ovat tuotteiden valmistaminen ammattitaitoisesti käsin läpi tuotantoketjun, paikalliset tai vähintään kotimaiset raaka-aineet, joiden alkuperä on tunnettu sekä se, ettei säilöntä-, väri- ja lisäaineita käytetä.

Kuka voi osallistua kilpailuun?

Kilpailuun voivat osallistua kaikki artesaanimaisesti elintarvikkeita valmistavat yritykset Suomesta, muista Pohjoismaista tai Baltian maista. Lue lisää kilpailuluokista ja muista ohjeista kilpailun säännöistä.

Miten voin ilmoittaa tuotteeni kilpailuun?

Kilpailutuotteet ilmoitetaan ilmoittautumislomakkeella, joka on auki 14.9.2020 saakka. Yrittäjä voi ilmoittaa tuotteita useampaan kilpailuluokkaan. Kilpailuun hyväksytyistä tuotteesta menee 45 euron osallistumismaksu, joka laskutetaan sen jälkeen kun tuote on hyväksytty kilpailuun.

Mitä muuta ohjelmaa on tarjolla SM-kisojen aikana?

Kilpailujen tulokset julkaistaan Juhlaillallisella. Lisäksi järjestämme kaksi ruoka-aiheista seminaaria, Lähiruokamarkkinat sekä Octoberfestit. Seminaarit järjestetään 14. – 15.10.2020. Niihin ovat tervetulleita kaikki ruoasta kiinnostuneet. Ilmoittautuminen seminaareihin sekä juhlaillalliselle tapahtuu erikseen täällä.

Missä voin majoittua kilpailujen aikana?

Kilpailu järjestetään Raseko Raision kampuksella osoitteessa Eeronkuja 3, Raisio. Visit  Naantali on koonnut majoittumista varten alueen hotelleja, pienhotelleja sekä huoneistoja ja pihataloja.  Visit Turun majoituspalveluja löydät täältä. Päivitämme näille sivuille myöhemmin myös tietoa kiintiöhintaisista sopimuksista lähihotelleihin.

Tarvitseeko seminaareihin ilmoittautua?

Kyllä. Ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.

Mistä saan lisätietoa kilpailusta?

Olet löytänyt oikeaan paikkaan. Näille nettisivuille on koottu tärkeimmät kilpailuun liittyvät asiat. Lisäksi kannattaa ottaa seurantaan kilpailun Facebook-sivu ja –tapahtuma.